En İyi On Page SEO Araçları

SEO| Yayın Tarihi: 08.04.2024 | Güncellenme: 08.04.2024

En iyi on page seo araçları
Ramazan Umutlu

Ramazan Umutlu

Ramazan Umutlu, 7 seneyi aşkın SEO ile uğraşan bir SEO Uzmanı. Hobisi ve ilgi alanı yazılım. Teknik birisi.

SEO; dijital pazarlamanın belkemiği haline geldiği günümüzde, web sitelerinin görünürlüğünü artırmak ve organik trafiği çekmek için vazgeçilmez bir araç haline geldi. Bu süreçte "On Page SEO", yani web sitenizin sayfalarını ve içeriğini optimize etme süreci önemli bir rol oynar. Bu süreci kolaylaştıran ve verimliliği artıran size özel seçip araştırmasını yaptığımız araçlar mevcuttur.

Kurumsal firmalar genellikle birçok bölgede ve dilde, her biri binlerce sayfadan oluşan çok sayıda web sitesini yönetir. Büyük ve karmaşık web sitesi mimarileri, özel SEO araçları gerektirir. Doğru SEO araçlarıyla büyük şirketler, organik büyümeye odaklanabilir ve zamandan tasarruf edebilirler.

Bu yazıda size organik trafiğinizi katlanarak artıracak, en iyi On Page SEO Araçlarından bahsedeceğiz.

On Page SEO Nedir?

Sayfa içi SEO; sitenizi, arama motorları ve hedef kitleniz için geliştirmek amacıyla web sitenizde yaptığınız tüm düzenlemelerdir.

İyi optimize edilmiş bir site önemlidir. Çünkü daha iyi bir kullanıcı deneyimi yaratacak ve bu da hemen çıkma oranının (ziyaretçilerin blogunuzdan hızla ayrılması) azalmasına neden olacaktır.

İnsanların blogunuzda daha uzun süre kalması, Google'a sitenizin ziyaret edilmeye değer olduğunu ve değerli içeriğe sahip olduğunu gösterir. Google, sitenizi SERP'lerde (Arama Motoru Sonuç Sayfaları) sıralarken bunu dikkate alacaktır.

Neden On Page SEO Aracı Kullanmalıyız?

Sayfa içi SEO araçları, web sitenizin SEO'sunu geliştirmeye çalıştığınızda çok faydalıdır ve kullanıcı deneyimini arttırırken ayrıyeten Google ile olan ilişkinizi sağlamana almanızın yollarından birisi olarak görülmektedir.

İki tür on page SEO aracı vardır:

Bu araçların her ikisi de aynı derecede önemlidir. Çünkü siteniz yalnızca sağlıklı olduğunda ve doğru anahtar kelimeleri hedeflediğinizde arama motorlarında sıralanacaktır.

Hatasız ve hızlı yüklenen bir web sitesine sahip olmak, önemli bir sıralama faktörüdür. Sitenizin en iyi performansı gösterdiğinden emin olmak için, site performansınızı düzenli olarak izlemelisiniz.

İzlemeniz gereken bazı şeyler şunlardır:

  • Web sitesi hızı
  • Mobil performans
  • Tarama hataları
  • Kırık Linkler

On Page SEO Aracını İyi Yapan Şeyler Nelerdir?

Sayfa içi SEO optimizasyonu, arama motoru sıralamalarını iyileştirmek ve organik trafik çekmek için ayrı ayrı web sayfalarını optimize etmeye yönelik çeşitli teknikleri içerir. Sayfa içi SEO optimizasyonunun temel unsurları şunlardır: Google'ın bir sayfayı arama sonuçlarında sıralamak için kullandığı 200'den fazla faktör vardır. Google, hangisinin en önemli olduğunu herkese tam olarak bildirmiyor; ancak birçok SEO uzmanının en önemli olarak gördüğü bazı önemli faktörler vardır.

En temel haliyle, sayfa içi SEO, Google'ın belirli bir arama sonucunu diğerine göre göstermek için kullandığı kriterdir. Sayfa içi SEO'yu değerlendirirken üç ana faktöre bakmanızı şiddetle tavsiye ederiz: sayfa hızı, içerik ve mobil uyumluluk.

Uzun yıllardır Google, bir web sitesinin sayfa hızını (ve mobil sayfa hızını), bir SEO sıralama faktörü olarak gösteriyor. Esasen, siteniz yeterince hızlı yüklenmezse işletmeniz cezalandırılabilir. Daha da kötüsü, yavaş bir sayfa, taranacak daha az sayfa ve daha yüksek hemen çıkma oranı anlamına gelir. Bu sebeple iyi bir On Page Seo Aracı, sayfa hızını tespit edebilmelidir.

Arama motorları, yanıltılmak veya sitenizde kopya içerik görmek istemez. Basitçe söylemek gerekirse Google, sayfanızın vaadini (sayfa başlığınız) yerine getirdiğini ve konuyla ilgili, kaliteli bilgiler içerdiğini görmek ister. Bu sebeple On Page Seo aracı, içeriğin kalitesini ölçebilmelidir.

Mobil uygulamalar, insanların birincil arama yöntemi haline geldi. Bu nedenle Google, mobil uyumluluk/optimizasyona büyük önem veriyor. Mobil cihazlar için optimize edilmiş web sitenizin telefonlarda, tabletlerde ve diğer mobil cihazlarda doğru şekilde görünüp çalışması gerekir. İyi bir On Page Seo aracı, web sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını tespit edebilmeli, varsa sorunları size sunmalıdır.

En İyi On Page SEO Araçları Nelerdir?

On Page SEO, web sitenizin organik aramalarda daha iyi performans göstermesi için kritik öneme sahiptir ve bu süreçte kullanabileceğiniz araçlar büyük önem taşır. İşte, web sitenizin görünürlüğünü artırmak için en etkili On Page SEO araçları.

ScreamingFrog

On Page SEO Aracı Screaming Frog

“Screaming Frog SEO Spider”, İngiltere merkezli arama pazarlama ajansı Screaming Frog tarafından oluşturulan bir On Page SEO aracıdır. SEO Spider, verileri çıkararak ve yaygın SEO sorunlarını denetleyerek, site içi SEO'yu geliştiren bir web sitesi tarayıcısıdır.

Rakip web sitelerini ve sayfaları taramanıza, bağlantıları dakikalar içinde doğrulamanıza ve sitenizdeki hatalar veya uyarılar hakkında bilgi almanıza olanak sağlayacak bir SEO aracı aradığınızı varsayalım. Bu durumda Screaming Frog kesinlikle sahip olunması gereken bir on page seo aracıdır.

Sitenizin, Google, Bing gibi arama motorlarında daha iyi sıralanması için optimizasyona ihtiyaç duyan sayfalarına ilişkin bilgiler sağlar. Yinelenen içeriği bulmak, robots.txt dosyalarını kontrol etmek ve hatta XML Site Haritalarından verileri dışa aktarmak için kullanabilirsiniz.

Screaming Frog ile şunları yapabilirsiniz;

  • Kırık bağlantıları bulma
  • Sayfa başlıklarını ve meta verilerini analiz etme
  • Yinelenen içeriği keşfetme
  • Verileri CSS yolu, XPath veya Regex ile çıkarma
  • Botları ve yönergeleri inceleme
  • XML site haritaları oluşturma
  • Google Analytics, Google Arama Konsolu ve PageSpeed Insights API'leriyle entegrasyon
  • Javascript ile web sitelerini tarama
  • Web sitesi yapısını / mimarisini görselleştirme

Tarama başına 500 sayfaya kadar Screaming Frog'un kullanmak ücretsizdir. Daha fazla sayfa taramak istiyorsanız, ücretli bir plana yükseltme yapmalısınız.

Pagespeed Insights

On Page SEO Aracı Pagespeed Insights

Google'un sunduğu bir analiz aracı olan PageSpeed Insights (PSI), masaüstü ve mobil cihazlardaki web sitesi performansını değerlendirmek için kullanılır. Her URL için belirlenen Google PageSpeed puanı, arama motoru optimizasyonunda önemli bir referans metriği olarak hesaplanır.

Google, sayfa yükleme hızını 2010'da arama algoritmalarında bir sıralama faktörü olarak tanıttı ve 2018'de bu faktörü, mobil arama sonuçları için de geçerli kıldı. 2021'de ise Sayfa Deneyimi Güncellemesi, arama motoru sonuçlarında temel bir ölçüm olarak, önemli web verilerini belirledi.

PageSpeed Insights, Google'ın Lighthouse çerçevesini kullanarak PageSpeed puanlarını hesaplar ve yayıncıların, web sitelerinin performansını çevrimiçi arayüzü veya Chrome DevTools'u kullanarak görüntülemelerine olanak sağlar.

Geliştiriciler, PageSpeed Insights aracılığıyla her web sayfasının performansını analiz edebilir ve iyileştirme için geri bildirim alabilirler.

Inlinks

On Page SEO Aracı inlinks

InLinks, 2019'da piyasaya sürülen bir SEO yazılımıdır. Dixon Jones (CEO) ve Fred Laurent (CTO) tarafından ortaklaşa kurulan bu yazılım, Entity SEO (Varlık seosu: hangi içeriğin sıralanacağını seçme ve anlamını belirleme konusunda arama motorlarının yöneldiği geleceğin adıdır.) konusunda uzmanlaşmış birkaç önde gelen SaaS yazılımından biri olarak tanındı.

InLinks, sayfa içi içerik optimizasyonunu gerçekleştirmek, şema işaretleme oluşturmayı otomatikleştirmek ve dahili bağlantıyı geliştirmek için kullanılan gelişmiş bir on page SEO aracıdır. Araç tüm bunları, sayfalarınızı analiz ederek ve işlem yapılabilir veriler sağlayarak yapar.

InLinks, bir web sitesinin daha iyi sıralamalara ulaşmasına ve daha uzun süre sıralamada kalmasına yardımcı olmaya yönelik çeşitli özellikler sağlar; aracın ana özellikleri şunlardır:

  • Dahili bağlantı otomasyonu
  • Hakkında ve SSS şema otomasyonu
  • Varlık SEO'su için içerik optimizasyonu
  • Anahtar kelime araştırma aracı
  • İçerik planlayıcı
  • Güncel haritalar

Sitebulb

On Page SEO Aracı sitebulb

Sitebulb, SEO topluluğu için özel olarak tasarlanmış bir tarama aracıdır. Yeni başlayan ve niş web sitelerinin sıralamasını iyileştirmek isteyen freelance çalışanlardan, birden fazla müşteri için web sitelerini yöneten ajanslara kadar çeşitli kullanıcılara hitap eder.

Sitebulb'un harika yanı, her türden kullanıcıyı dikkate almasıdır; bu, sonuçlarını nasıl sunduğuna ve geliştiricilerinin, uygulamanın tüm bölümlerini belgelemeye nasıl özen gösterdiğine de yansır.

Sitebulb'un Öne Çıkan Özellikleri:

  • Sınırsız proje oluşturma.
  • Tarama sırasında sayfaların bir browser ile açılıp Javascript’in yüklenmesi.
  • Web sitenizin yapısının görselleştirilmesi.
  • Kullanıcı dostu ve anlaşılması kolay raporlar.
  • Türe göre sınıflandırılmış iyileştirme eylemleri.
  • Kapsamlı ve anlaşılması kolay PDF raporları oluşturma.

Sitebulb'u kullanmak için yapmanız gereken ilk şey, web sitesinden indirmektir. Sitebulb, bilgisayarınıza yüklemeniz gereken bir masaüstü uygulamasıdır. Masaüstü yazılımı olması, performansının bilgisayarınızın özelliklerine bağlı olacağı anlamına gelir.

Lumar

On Page SEO Aracı lumar

Başlangıçta Deepcrawl olarak bilinen Lumar, kurumsal ölçekte bir web sitesi tarama platformudur.

Platform dört temel özellik sunuyor:

  • Analiz: Kapsamlı teknik SEO ve web sitesi analitiği.
  • Monitör: Site sağlığını takip etmenizi sağlar.
  • Koruma: Otomatik SEO QA testi (yazılım ürünlerinin kalite standartlarına uygunluğunu sağlamak için yürütülen aktivitelerin tümü).
  • Etki: Web sitesi projelerinizin iş etkisine ilişkin bilgiler sağlar.

Bu özellikler Lumar'ın SEO tarayıcısı tarafından desteklenmektedir ve bu tarayıcı şunları yapmanızı sağlar:

  • Teknik SEO içgörülerini geniş ölçekte analiz etme
  • Milyonlarca URL'yi tarama
  • Taramaları planlama
  • Uygulanabilir bilgiler alma
  • Sorunları yönetme
  • Verileri dışa aktarma

Sonuç

On Page SEO, web sitelerinin organik arama sonuçlarında üst sıralara çıkması için kritik öneme sahiptir. Bu makalede, web sitenizin performansını artırmak için kullanabileceğiniz en iyi On Page SEO araçlarını inceledik. Ancak unutmayın ki SEO süreci sabır ve sürekli bir çalışma gerektirir.

Başarılı bir sonuç elde etmek için düzenli olarak içerik güncellemeleri yapmalı, teknik optimizasyonları kontrol etmeli ve analiz araçlarını kullanarak ilerlemeyi izlemelisiniz. Bu araçları doğru bir şekilde kullanarak, web sitenizin arama motorlarında daha iyi bir konuma gelmesini sağlayabilir ve hedef kitlenizin dikkatini çekebilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Site İçi SEO ne demek?

Site içi SEO, bir web sitesinin arama motoru sıralamalarını iyileştirmek ve organik trafiği artırmak için, sınırları dahilinde kullanılan sayısız optimizasyon taktiğini kapsar. Geri bağlantılar ve sosyal sinyaller gibi dış faktörlere odaklanan sayfa dışı SEO'nun aksine, Site içi SEO içeriğin, meta etiketlerin ve HTML kaynak kodu öğelerinin optimize edilmesine kadar bu tür teknik detayların etrafında döner.

On Page SEO Nelerden Oluşur?

On Page Seo; İçerik Optimizasyonu, Meta Etiketler Optimizasyonu, HTML Kaynak Kodu Optimizasyonu, Başlık Etiketi, Kullanıcı Deneyimi, Dahili Bağlantı Yapısı, Şema İşaretleme, Optimize Edilmiş URL Yapısı, Görüntü Optimizasyonu, Sosyal Medya Entegrasyonu, İçerik Güncellemeleri, Anahtar Kelime Yoğunluğu Mobil Optimizasyon, Yerel SEO Stratejileri, Analiz ve İzleme, SEO Dostu URL Yapısı gibi stratejilerden oluşur.

İç ve Dış SEO Nedir?

İç SEO, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için hayati öneme sahiptir. Çünkü Google'ın web sitenizdeki her bir içeriğin neyle ilgili olduğunu anlamasına yardımcı olur. Google içeriğinizi ne kadar iyi anlarsa, aramada o kadar üst sıralarda yer alırsınız; bu da daha fazla organik trafik, dönüşüm ve gelir anlamına gelir. Daha da iyisi, eğer doğru yaparsanız sayfa içi SEO kullanıcı deneyimini geliştirir.

Bazı durumlarda "Dış SEO" olarak da adlandırılan sayfa dışı SEO, bir web sitesi dışında gerçekleştirilen tüm faaliyetleri kapsayan, organik arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almayı hedefleyen bir pazarlama stratejisidir. Sayfa dışı SEO'nun en önemli unsuru, diğer web sitelerinden sizinkine geri bağlantılar almayı amaçlayan bağlantı kurma faaliyetidir. Üçüncü taraf web sitelerinden gelen kaliteli bağlantı sayısı arttıkça, web sitenizin otoritesi artar ve organik aramalarda daha fazla görünme olasılığı artar.

SEO desteği nedir?

SEO (Search Engine Optimization), web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlayan bir dizi teknik ve stratejidir. SEO desteği ise, bu teknik ve stratejilerin uygulanması sürecinde size yardımcı olabilecek hizmetleri ifade eder. SEO desteği, genellikle dijital pazarlama ajansları, freelance SEO uzmanları veya Semust gibi SEO yazılımları tarafından sağlanır. Bu hizmetler, web sitenizin organik aramalarda daha iyi performans göstermesine ve dolayısıyla daha fazla trafik ve potansiyel müşteriye ulaşmasına yardımcı olabilir.